14 Ekim 2015 Çarşamba

Bugünün Mazlumları Yarının Zalimleri...



"Dünün mazlumları, bugünün zalimleri olmuş zulüm yapıyor ve bugünün mazlumları da yarının potansiyel zalimleri haline gelmiş, zulüm yapmaya hazırlanıyor."

Bir televizyon programında yeni çıkan kitabı "İçimizdeki Zalim" hakkında konuşan Emre Kongar konuşmasının bir yerinde bu cümleyi duyduğumda ne kadar haklı olduğunu gördüm ve ne zaman bu tarz konular açılsa bu cümleyi muhakkak kullanırım. İnsanoğlu gücü eline geçirdiği an ilk düşündüğü şey geçmişten hesap sormak oluyor. Hesap sorarken geçmişte kendisinin görmüş olduğu muamelenin daha fazlasını yaparak karşılık veriyor. Öyle bir kısır döngü içerisindeyiz ki... Dünyaya baktığımızda gücü ele geçiren kendisiyle mücadele edemeyecek olanları sonrasını hiç düşünmeden resmen ezmeye, yok etmeye çalışıyor. Ne oluyor sonra peki? Gücün yarattığı o büyü bozulduğunda, elinden kayıp giden gücün arkasından bakmakla kalmıyor, bir zamanlar eziyet ettiği insanların kendisini yok etmeye çalışmasından kaçamıyor.

Yapmamız gereken şey akılca düşünmektir. Sen geçmişte bana bunu yapmıştın diyerek elimizi geçen gücü kötüye kullanmak yerine kokuşmuş bu düzeni yıkıp sağlam düşünceler üzerine kurulu bir düzen kurmak için çaba göstermeliyiz. Geçmişten hesap sormak sadece yıkıp geçmekle olmaz, öyle sağlam bir yapı oluşturursun ki virüs gibi yayılan karşımdaki insanı yok etme düşüncesini zihinlerden atarsın ve böylelikle bu düşünceden beslenenleri yok etmiş olursun. Yani şiddet kullanarak değil, aklımızı kullanarak bu düzeni sağlıklı bir yapıya dönüştürmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder