6 Ocak 2016 Çarşamba

Stefan Octavian Pavel





Hayatın acımasız davrandığı insanlardan biri Stefan Octavian Pavel… Boşanmış bir ailenin çocuğu olmanın ne kadar zor olduğunu 15 yaşında öğrenen Stefan o günden sonra hayatında yapmış olduğu tercihler onu doğru yola yönlendirmedi. Sorunları yasaklı maddeler yardımıyla göğüslemeyi tercih ederek kendisini hapishaneye götüren o süreci başlatmış oldu. 

Stefan hayatında bazı şeylerin ters gittiğini gördü ve hayatını düzene sokmak için ilk adımı attı. Kötü alışkanlığından kurtulmak için yardım almaya başladı. Rehabilitasyon programlarına katılarak yeni bir başlangıç için hazır olduğunu gösterdi. Bu dönemde Evsizler Dünya Kupası ile tanıştı. Bu tanışma hayatındaki ikinci dönüm noktasıydı.

Şili’de düzenlenen 2014 Evsizler Dünya Kupası’nda iyi işler çıkartarak takımı ile birlikte zaferler kazandı ve elde etmiş olduğu bu ikinci şansı iyi kullanacağını göstermiş oldu. Dünya Kupası sonrasında hayat koşulları iyileşmeye çalıştı. Artık hayatını artık bir amaç için sürdürüyor. Kendisini yaşadıklarını, yaptıklarını ve bulunduğu ortamları düşünerek aynı şeyleri yaşayan ya da yaşama ihtimali olan insanlara yardım ediyor. Tecrübe ettiği kötülüklerin, acıların hayatını nasıl bir hale getirdiğini iyi bildiği için kimse benim gibi olmasın düşüncesi ile insanlara yardım ediyor.

Futbol ve değişen hayatlar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder